Ako začali SvadobnéHry.sk?

Presne naopak ako hovorí porekadlo, že obuvník chodí bosý. Začali sme od seba.

Týmto blogom vás radi necháme nazrieť pod pokličku našej svadby, ktorá nás motivovala k založeniu tohto projektu o pár rokov neskôr. Sme manželia, Matej zameraný na technickú a hravú stránku veci a ja na tú psychologickú a marketingovú. Nebudem klamať, svadobný svet bol pre mňa vždy lákavý. Nielen kvôli svadobným šatám, ktoré dokážu byť umením, ale aj kvôli chvíľam, ktoré dokážu byť naozaj nezabudnuteľné. Len čo je to to, na čo ľudia nezabúdajú ani po desiatkach rokov? Sú to práve vzťahy, ktoré neraz začínajú či sa prehlbujú na takýchto formálnych udalostiach.

Tak vitajte na našej svadbe

Jedného dňa Matej pokľakol, ja som neodolala a povedala áno. Termín svadby sme vyriešili veľmi rýchlo, šaty ešte rýchlejšie, s DJom to bola lahoda a s miestom svadby láska na prvý pohľad. Stačí to na nezabudnuteľnú svadbu? Aj by stačilo, ale mali sme chuť dať do toho dňa ešte čosi navyše. Aby to naozaj odrážalo nás, náš príbeh a to, ako fungujeme.

Aký program na svadbu?

Keď prišlo na tento bod príprav, začali sme si lámať hlavy. Vedeli sme, že klasické hry, kedy sa preruší voľná zábava a oči hostí sú upreté na mladomanželov, nás jednoducho nelákajú. Svadobný deň beží tak extrémne rýchlo a čo je lepšie, ako sa naozaj spontánne zabaviť? Vedeli sme, že naši drahí hostia ocenia takúto voľnosť, no stále sme chceli priniesť na svadbu nejaký prvok hry, ale takej nenútenej. Náš ďalší rozhovor si môžete predstaviť asi takto:

Matej: ,, Bingo!”
Ja: ,, Čo Ti napadlo, Matej?”
Matej: ,, Veď Bingo!”

A tak vzniklo naše Svadobné bingo. Práve v tomto momente sa začal písať príbeh mini projektu, z ktorého sa v čase stáva stále väčší projekt. Budeme radi, ak sa stane Svadobné bingo súčasťou aj toho vášho príbehu.

Kedy dať svadobnú hru v rámci svadby?

Veľká výhoda tejto hry je v tom, že sa do nej môže zapojiť každý, kto chce, priebežne počas svadby. My sami sme ju odštartovali hneď po večeri, kedy sme sa vzdialili na fotenie a tak hostia mali priestor nielen na tortu, ale aj na prelamovanie ľadov medzi sebou. Keď sme sa vrátili z fotenia, veru už boli niektoré skupinky hostí evidentne premiešané. 🙂 Hru sme končili myslím až po polnoci. Cenou bola špeciálna fľaša drinku. O ňu samotnú však ani nešlo. Výsledkom hry bolo, že dve pre seba neznáme rodiny a priatelia sa zrazu prepojili, mali priestor na rozhovor a aj s odstupom 5 rokov si stále na seba vedia spomenúť. Veď nie je hocikto dobrovoľným hasičom, cestovateľkou po celom svete, kapitánkou vo futbale, či človekom, ktorý nepije kávu. 

Ako vyzerá svadobné bingo?

Vyššie spomínam len niekoľko charakteristík našich hostí. Bolo ich však oveľa viac. Až toľko, že ani jeden hrací plán nebol identický. To znamená, že ak niekto chcel odpisovať od suseda ako za školských čias, proste neuspel. 🙂 Pri samotnej tvorbe batérie otázok sme si dali naozaj záležať na tom, aby sme porozmýšľali nad každým hosťom a ušili mu pár otázok na mieru. Vedľajší efekt toho celého bol, že sme sa ešte viac tešili na všetkých, ktorí strávia s nami tento špeciálny deň.

Vieme, že vašich hostí poznať nebudeme, no zároveň vieme, čím sú ľudia špeciálni a netypickí a tak nám dovoľte naviesť vás našimi tematickými okruhmi ku konkrétnym otázkam. Alebo si viete vybrať z našej veľkej batérie pripravených otázok tie, ktoré sa na Vašich hostí najviac hodia. Aj takto si viete pekne pripomenúť, čo vás s vašimi najbližšími ľuďmi spája. Veď nie je nič krajšie ako mať radosť z každého hosťa. Čo spojilo vás, prepojí aj hostí navzájom a potom to nebude už len klišé, že v deň svadby sa spoja dve rodiny a stanú sa jednou.

Svadobné tlačoviny v jednom

Pri príprave svadby sme sa snažili ísť udržateľnejšou cestou, aby sme zbytočne neprodukovali odpad tam, kde to nie je nevyhnutné.  Preto Bingo kartička plnila okrem hrovej aj informačnú funkciu, kde hostia našli program svadobného dňa. Asi sme to načasovali dobre, lebo svadba skončila podľa plánu vítaním slnka o 6:00. 🙂 Svadobné bingo vie obsiahnuť aj ďalšie informácie. Je to vecou vzájomnej dohody a prispôsobenia sa vašim potrebám. Povedzte nám, čo potrebujete a my vám vyskladáme Svadobné bingo na mieru.

Každá svadba je neopakovateľná a preto by sme radi prispeli do tej vašej kúskom hravosti a radosti. Nech je začiatok spoločnej cesty životom jedna veľká príjemná spomienka.